Dolu Dolu Lezzet: Etli Patates Bombası Tarifi
𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 3
ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:20DAKİKA
ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:30DAKİKA
Etli Patates Bombası Tarifi İçin Malzemeler
- 4adetrendelenmiş patates
- 1adetyumurta
- 1tatlı kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 4yemek kaşığırendelenmiş parmesan peyniri
İç Dolgusu İçin:
- 3yemek kaşığısıvı yağ
- 150gramdana kuşbaşı eti(oldukça ince doğranmış)
- 1adetdomates(küp doğranmış)
- 1tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1tutammaydanoz
Sumaklı Soğan İçin:
- 1adetbüyük kuru soğan
- 1yemek kaşığısumak
- 1çay kaşığıtuz
- 1avuçmaydanoz(kıyılmış)
Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.
Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!
Etli Patates Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri rendeleyin ve iyice suyunu sıkıp başka bir kaba aktarın.
- Üzerine yumurta, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyip karıştırın.
- Bir tavada sıvı yağını kızdırın. Üzerine küçük soğranmıış kuşbaşı etlerini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi de ekleyin ve domatesler piştikten sonra bir tutam doğranmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.
- Bir kaseyi streç film ile birkaç kat olacak şekilde streçleyin.
- Streç film kaplı kasenin içerisine rendelenmiş patates karışımında 2-3 kaşık ekleyin ve kasenin şeklini verin.
- Orta kısma pişirdiğiniz kuşbaşı etini 2 kaşık ekleyin ve streçfilm ile birlikte kaseden çıkarıp top şeklini verin.
- Bu şekilde buzlukta en az 20 dakika bekletin ve donduktan sonra 190 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Piyazlık doğradığınız soğanları tuz ve sumak ile ovup, maydanoz ile karıştırın ve fırından çıkan nefis patates bombalarının üzerine koyup sevdikleirnizle paylaşın.
Hiç yorum yok