Yumuşak Kalpli Kek: Islak Kek Tarifi
𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 8 DİLİM
ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸
𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:15DAKİKA
ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼
𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:30DAKİKA
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4adetbüyük boy yumurta
- 1su bardağıtoz şeker(200 g)
- 1su bardağısüt(200 ml)
- 1su bardağıayçiçek yağı(200 ml)
- 3yemek kaşığıkakao
- 1,5paketkabartma tozu
- 1,5su bardağıun(200 g)
- 1yemek kaşığıayçiçek yağı(tepsiyi yağlamak için)
Sosu İçin:
- 3su bardağısüt(600 ml)
- 1/2su bardağıayçiçek yağı(100 ml)
- 3/4su bardağıtoz şeker(150 g)
- 2yemek kaşığıkakao
- 50grambitter çikolata
Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.
Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
- Süt ve ayçiçek yağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Kalan kek harcına, elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ekledikten sonra spatula ile karıştırma işlemini sürdürün.
- Kek kalıbını ayçiçek yağı ile güzelce ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız ayarlı fırının orta rafında 30-35 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
- Kek pişerken sosu hazırlayın. Tüm sos malzemelerini bir tencereye alın ve soğukken karıştırın, sonrasında ocağa alın bir taşım kaynatın. Sosun 1/3'ünü ayırıp içine bitter çikolatayı ilave edin, karıştırın.
- Pişen keki fırından alın ve 10 dakika ilk sıcaklığını atması için bekletin. Süre dolunca dilediğiniz boyutta dilimleyin ve çatal ile dilimlerin üzerinde delikler açın.
- Önce bitter çikolatasız sosu her tarafına eşit gelecek şekilde dökün ve yarım saat sosu çekmesi için bekletin. Daha sonra bitter çikolatalı sosu dökün ve oda sıcaklığına gelene kadar keki dinlendirin.
- Nefis ıslak kek hazır. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok