Tencereden Fırına: Buğu Kebabı Tarifi
𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 5
ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸
𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:20DAKİKA
ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼
𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:45DAKİKA
Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600gramdana kuşbaşı eti
- 3yemek kaşığısıvı yağ
- 150gramarpacık soğan
- 2adetkapya biber
- 2adet orta boypatates(küp doğranmış)
- 2adethavuç(küp doğranmış)
- 2çay bardağıbezelye
- 2dişsarımsak(ezilmiş)
- 1tatlı kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
Üzeri için:
- 100gramrendelenmiş kaşar peyniri
- 1yemek kaşığıtereyağı
- 1yemek kaşığıun
- 1,5su bardağısüt
- 1tutamtuz
- 1tutamkarabiber
Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.
Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!
Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
- Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
- Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
- Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
- Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
- Beşamel sos için tereyağını kısık ateşte eritin. Unu ekleyin ve kavurun.
- Unu kavurduktan sonra sütü 2-3 sefer de azar azar ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
- Hazır olan beşamel sosu bir kenara alın, soğumaya bırakın.
- Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
- 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Hiç yorum yok