REKLAM ALANI.

SON YÜKLENENLER

Tencereden Fırına: Buğu Kebabı Tarifi

 



𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 5                

ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:20DAKİKA              

ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:45DAKİKA


ingredients

Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600gramdana kuşbaşı eti
  • 3yemek kaşığısıvı yağ
  • 150gramarpacık soğan
  • 2adetkapya biber
  • 2adet orta boypatates(küp doğranmış)
  • 2adethavuç(küp doğranmış)
  • 2çay bardağıbezelye
  • 2dişsarımsak(ezilmiş)
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber

Üzeri için:

  • 100gramrendelenmiş kaşar peyniri
  • 1yemek kaşığıtereyağı
  • 1yemek kaşığıun
  • 1,5su bardağısüt
  • 1tutamtuz
  • 1tutamkarabiber
market-icon

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

nasil-yapilir

Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
  3. Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
  4. Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
  5. Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
  6. Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
  7. Beşamel sos için tereyağını kısık ateşte eritin. Unu ekleyin ve kavurun.
  8. Unu kavurduktan sonra sütü 2-3 sefer de azar azar ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  9. Hazır olan beşamel sosu bir kenara alın, soğumaya bırakın.
  10. Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
  11. 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.


Hiç yorum yok