REKLAM ALANI.

SON YÜKLENENLER

Sadece 3 Adet Yufkayla: Tavuk Beyti Tarifi

 



𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇π•Ş̌𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 1 KΓœΓ‡ΓœK TEPSΔ°                

ℍ𝔸℀𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸 π•Šπ•Œ̈β„π”Όπ•Šπ•€̇:15DAKΔ°KA              

ℙ𝕀̇π•Ş̌𝕀̇ℝ𝕄𝔼 π•Šπ•Œ̈β„π”Όπ•Šπ•€̇:30DAKΔ°KA


ingredients

Tavuk Beyti Tarifi Δ°Γ§in Malzemeler

  • 500gramkemiksiz tavuk but(kuşbaşı doğranmış)
  • 4yemek kaşığısΔ±vΔ± yağ
  • 1adetorta boy soğan(yemeklik doğranmış)
  • 3adetsivri biber(yemeklik doğranmış)
  • 3adetyufka
  • 1tatlΔ± kaşığıpul biber
  • 2Γ§ay kaşığıtuz
  • 1Γ§ay kaşığıkarabiber

SalΓ§alΔ± Sosu Δ°Γ§in:

  • 2yemek kaşığısalΓ§a
  • 1yemek kaşığısΔ±vΔ± yağ
  • 1Γ§ay bardağıılΔ±k su
  • 1/4Γ§ay kaşığıtuz

Üzeri İçin:

  • 1kasesarΔ±msaklΔ± yoğurt
market-icon

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanΔ±n kolayΔ± var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacΔ±n olan ne varsa; hem taptaze, hem sΓΌrpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanΔ±nda, eksik malzemelerin dakikalar iΓ§inde kapΔ±nda!

Tavuk Beyti Tarifinin PΓΌf NoktasΔ±

Ruloları olabildiğince sıkı sarmalısınız.

Tavuk Beyti Tarifinin Pişirme Γ–nerisi

SalΓ§alΔ± sosu gezdirdikten sonra fΔ±rΔ±nda Γ§ok uzun sΓΌre tutarsanΔ±z yufkalar yanabilir.

nasil-yapilir

Tavuk Beyti Tarifi NasΔ±l YapΔ±lΔ±r?

  1. Tavaya ânce yağı, daha sonra soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.
  2. Biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. TavuklarΔ± da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Pul biber, tuz ve karabiberi de ekleyin. Kavurmaya devam edin. pişince ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
  5. 1 yufkayΔ± aΓ§Δ±n ve ortadan ikiye bΓΆlΓΌn.
  6. KΔ±sa olan kenarΔ±na tavuklu harcΔ± yayΔ±n.
  7. İki ucundan da tutarak sıkı bir şekilde rulo yapın.
  8. Bıçak yardımıyla eşit uzunluklarda olacak şekilde ruloyu kesin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın.
  9. Yağladığınız kelepçeli kek kalıbı ya da tepsiye ruloları bitişik olacak şekilde dizin. 180 dereceye ayarlı fırının orta rafında, yufkalar kızarana kadar 20 dakika fırında tutun.
  10. Sos tenceresine ânce yağı, ardından salçayı koyun. Salçanın kokusu çıkınca suyu ve tuzu ilave edin, kaynatın. 20 dakika pişen beytinin üzerine bu sostan gezdirin ve tekrar fırınlayın.
  11. Sarımsaklı yoğurtla servis edin. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!


HiΓ§ yorum yok