Tane Tane Sayılır: Havuçlu Pilav Tarifi
𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂:
6
ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸
𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:15DAKİKA
ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼
𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:15DAKİKA
Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2su bardağıbaldo pirinç
- 1adethavuç
- 2yemek kaşığıtereyağı
- 1yemek kaşığızeytinyağı
- 3su bardağısıcak su
- 2çay kaşığıtuz
- 1/2çay kaşığıkarabiber
- 1/2çay kaşığıkimyon (arzuya göre)
Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.
Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!
Havuçlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri bol suda yıkayın ve en az 5 dakika suda bekletip fazla nişastasını salmasını sağlayın.
- Tencereye tereyağı, zeytinyağı ve rendelenmiş havuçları alıp 5 dakika kavurun.
- Süzülmüş pirinçleri ekleyin.
- 2 dakika daha kavurun.
- Sıcak suyunu ve baharatlarını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.
- Orta ateşte yaklaşık 10 dakikada havuçlu pilav pişmiş olacak. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakın.
- Afiyet olsun!
Hiç yorum yok