Yağ Çekmeden, Çıtır Çıtır: Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi
𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 8
ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:5DAKİKA
ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:20 DAKİKA
Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 3adetyumurta
- 3-4dalmaydanoz
- 8dilimekmek(bayat ekmek de kullanabilirsiniz)
- 1çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1çay kaşığıtuz
- 2yemek kaşığızeytinyağı
- 1/2su bardağıkaşar peyniri
Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.
Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!
Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları derince bir kaba kırın ve üstüne ince doğranmış maydanozları, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ve baharatları ekleyip güzelce çırpın.
- Yağı da ekledikten sonra güzelce karıştırın. Ekmekleri içerisine güzelce batırın.
- Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine, her iki tarafını da hazırladığınız karışıma batırdığınız bayat ekmekleri güzelce yerleştirin.
- Kalan kaşarları da üstlerine serptikten sonra, önceden ısıtılmış 230 derece fırında üstleri kızarana dek, kontrollü olarak kızarana dek pişirin ve sıcak sıcak servis edin.
Hiç yorum yok