Pişir, Sakla: Buzluk Poğaçası Tarifi
𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 1 BÜYÜK TEPSİ
ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:30DAKİKA
ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:30DAKİKA
Buzluk Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1su bardağıılık süt
- 2su bardağıılık su
- 1çay bardağısıvı yağ
- 2adethaşlanmış patates(rendelenmiş)
- 1paketkuru maya
- 1yemek kaşığıtoz şeker
- 1tatlı kaşığıtuz
- 6 - 7su bardağıun
İçi için:
- 100gramrendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
- 1adetyumurta sarısı
- 1yemek kaşığıçörek otu
- 1yemek kaşığısusam
Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.
Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!
Buzluk Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kap içerisine su, süt, şeker, yağ ve mayayı alın.
- Üzerine kontrollü bir şekilde unu ekleyin ve yoğurun.
- Bu esnada rendelenmiş patatesi ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatın ve yarım saat mayalandırın. Elinizi hafif yağlayın ve mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Elinizde açtırın ve ortasına kaşar peyniri koyun kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 20 dakika tepsi mayası yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün
- Susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Çıkarıp bir süre dinlendirin.
- Buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atabilir, gerektiğinde çıkarıp tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok