REKLAM ALANI.

SON YÜKLENENLER

Pişir, Sakla: Buzluk Poğaçası Tarifi

 



𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 1 BÜYÜK TEPSİ               

ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:30DAKİKA              

ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:30DAKİKA


ingredients

Buzluk Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1su bardağıılık süt
  • 2su bardağıılık su
  • 1çay bardağısıvı yağ
  • 2adethaşlanmış patates(rendelenmiş)
  • 1paketkuru maya
  • 1yemek kaşığıtoz şeker
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 6 - 7su bardağıun

İçi için:

  • 100gramrendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

  • 1adetyumurta sarısı
  • 1yemek kaşığıçörek otu
  • 1yemek kaşığısusam
market-icon

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

nasil-yapilir

Buzluk Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kap içerisine su, süt, şeker, yağ ve mayayı alın.
  2. Üzerine kontrollü bir şekilde unu ekleyin ve yoğurun.
  3. Bu esnada rendelenmiş patatesi ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Üzerini kapatın ve yarım saat mayalandırın. Elinizi hafif yağlayın ve mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  5. Elinizde açtırın ve ortasına kaşar peyniri koyun kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  6. 20 dakika tepsi mayası yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün
  7. Susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  8. Çıkarıp bir süre dinlendirin.
  9. Buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atabilir, gerektiğinde çıkarıp tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok