Olmazsa Olmaz: Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 4
ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:10DAKİKA
ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:20DAKİKA
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2su bardağıpirinç
- 2yemek kaşığıtel şehriye
- 2,5su bardağıkaynar su
- 2yemek kaşığıtereyağı
- 1yemek kaşığısıvı yağ
- 1tatlı kaşığıtuz
- 3damlalimon suyu
- 1/2çay kaşığıtoz şeker
Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.
Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifinin Püf Noktası
Limon suyu pilavımızın parlak olmasını sağlarken. şeker tane tane yapacaktır.
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirincinizi iyice yıkadıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat nişastasını atması için bekletin.
- Şehriyeyi pilav tenceresine alarak tereyağı ve sıvı yağını ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
- Pirinci ekleyin, bir miktar daha kavurun.
- Bu aşamada limon suyu ve şekeri ekleyip üzerine suyunu ekleyin. Tuzunu da ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Suyunu çeken pilavın üzerine bir bez kapatın ve kapağını kapatarak demlenmesi için bekleyin.
- Tel şehriyeli pirinç pilavı hazır, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok