REKLAM ALANI.

SON YÜKLENENLER

Bol Karabiberli: Köz Patlıcan Çorbası Tarifi

 



𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 4                

ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:15DAKİKA              

ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:20DAKİKA


ingredients

Köz Patlıcan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3adetpatlıcan
  • 2yemek kaşığıtereyağı
  • 1,5yemek kaşığıun
  • 1su bardağısüt
  • 5su bardağısu
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 1tatlı kaşığıiri çekilmiş karabiber
  • 1dişsarımsak
  • 1/8demetdereotu(ince kıyılmış)

market-icon

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Köz Patlıcan Çorbası Tarifinin Püf Noktası

Tereyağı ve unu fazla kavurmayın ve bu işlem için çırpma teli kullanın. Közlenmiş patlıcanın kabuklarını soyun ve dilerseniz ezerek çorbaya ilave edin. Eğer pürüzsüz bir çorba isterseniz el blenderıyla kıvamlandırabilirsiniz.

Köz Patlıcan Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi

Patlıcanı közlemek için köz tavası kullanabilir zamandan kazanabilirsiniz.

nasil-yapilir

Köz Patlıcan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları közleyin.
  2. Tereyağını çorba tenceresinde eritin ve unu hafifçe kavurun.
  3. Közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayın. Kavrulan unla beraber patlıcanları çevirin. Dövülmüş sarımsağı da ilave edin.
  4. Suyu yavaş yavaş ilave edin ve hafif kaynayınca sütü ilave edip karıştırın.
  5. Bir taşım kaynatın ve tuzu, karabiberi ilave edip dilerseniz incecik kıyılmış dereotlarıyla çorbanızı lezzetlendirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Hiç yorum yok