REKLAM ALANI.

SON YÜKLENENLER

Kaşık Kaşık Yedirir: Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi

 



𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 2                

ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:10DAKİKA              

ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:20 DAKİKA


ingredients

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3yemek kaşığıtereyağı
  • 1adetkuru soğan
  • 2dişsarımsak
  • 10adetmantar
  • 1su bardağıbulgur
  • 1,5su bardağısıcak su
  • 1su bardağısüt
  • 1tutamkarabiber
  • 1tutamtuz

Servis İçin:

  • 1tutamdereotu yaprakları
  • 1tutamlimon kabuğu rendesi
  • 1tatlı kaşığızeytinyağı
market-icon

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

nasil-yapilir

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pişirmeye başlamadan önce soğanı ve sarımsakları ufak küpler şeklinde ve mantarları da ince dilimler şeklinde doğrayın.
  2. Geniş bir tavayı ocağa alın. Tereyağını, soğanı, sarımsağı ve tuzu ekleyip soğanlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
  3. Soğanlar yumuşayınca mantarları da atın ve soteleyin.
  4. Mantarların üzerine bulgurları ekleyin, bulgurlar çıtır çıtır olana kadar kavurun.
  5. Kavrulan bulgurların seviyesini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin ve ara ara karıştırın. Bulgurlar diriliğini kaybedene kadar azar azar sıcak su eklemeye devam edin.
  6. Bulgurlar yumuşayınca sütü ekleyin ve orta ateşte ara ara karıştırarak sosu çektirin.
  7. Yemek hazır olunca taze çekilmiş karabiber ekleyip ocaktan alın.
  8. Sütlü bulgur pilavını servis ederken dilerseniz dereotu yaprakları, limon kabuğu rendesi ve çok az zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok