Kaşık Kaşık Yedirir: Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi
𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 2
ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:10DAKİKA
ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:20 DAKİKA
Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3yemek kaşığıtereyağı
- 1adetkuru soğan
- 2dişsarımsak
- 10adetmantar
- 1su bardağıbulgur
- 1,5su bardağısıcak su
- 1su bardağısüt
- 1tutamkarabiber
- 1tutamtuz
Servis İçin:
- 1tutamdereotu yaprakları
- 1tutamlimon kabuğu rendesi
- 1tatlı kaşığızeytinyağı
Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.
Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!
Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pişirmeye başlamadan önce soğanı ve sarımsakları ufak küpler şeklinde ve mantarları da ince dilimler şeklinde doğrayın.
- Geniş bir tavayı ocağa alın. Tereyağını, soğanı, sarımsağı ve tuzu ekleyip soğanlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
- Soğanlar yumuşayınca mantarları da atın ve soteleyin.
- Mantarların üzerine bulgurları ekleyin, bulgurlar çıtır çıtır olana kadar kavurun.
- Kavrulan bulgurların seviyesini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin ve ara ara karıştırın. Bulgurlar diriliğini kaybedene kadar azar azar sıcak su eklemeye devam edin.
- Bulgurlar yumuşayınca sütü ekleyin ve orta ateşte ara ara karıştırarak sosu çektirin.
- Yemek hazır olunca taze çekilmiş karabiber ekleyip ocaktan alın.
- Sütlü bulgur pilavını servis ederken dilerseniz dereotu yaprakları, limon kabuğu rendesi ve çok az zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok