REKLAM ALANI.

SON YÜKLENENLER

Karnıyarık Bize Küstü: Saksı Kebabı Tarifi

 


𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 6                

ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:20DAKİKA              

ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:15DAKİKA


ingredients

Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3adetbostan patlıcanı(ortadan ikiye kesilmiş, içleri oyulmuş, kızartılmış)
  • 2yemek kaşığısıvı yağ
  • 1adetsoğan(yemeklik doğranmış)
  • 2adetkapya biber(küp doğranmış)
  • 2adetyeşil biber(küp doğranmış)
  • 400gramdana kuşbaşı eti
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığıpul biber

Üzeri İçin:

  • 1su bardağısu
  • 2yemek kaşığısalça
market-icon

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

nasil-yapilir

Saksı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bostan patlıcanları pijamalı soyun ve ortadan ikiye kesin.İçlerini oyduktan sonra, limonlu suya yatırın ve acısını alana kadar bekletin.Patlıcanları sudan çıkarıp, iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın.Bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun.
  2. Biberleri de ekleyin ve hepsi yumuşayana kadar kavurun.
  3. Kuşbaşı etleri üzerilerine ekleyip, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip, etler pişene kadar pişirin.
  4. Pişince ocaktan alın.
  5. Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba alın ve pişirdiğiniz etli karışımı patlıcanların içerisine aktarın.
  6. Salçalı suyu patlıcanların üzerine gezdirin.
  7. 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Saksı Kebabı Tarifinin Servis Önerisi

Pirinç pilavı ile servis ederek, müthiş uyumu elde edebilirsiniz.

1 yorum: