Altında Yumuşacık Keki: Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi
𝕂𝔸ℂ̧ 𝕂𝕀̇𝕊̧𝕀̇𝕃𝕀̇𝕂: 9
ℍ𝔸ℤ𝕀ℝ𝕃𝔸𝕄𝔸 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:30DAKİKA
ℙ𝕀̇𝕊̧𝕀̇ℝ𝕄𝔼 𝕊𝕌̈ℝ𝔼𝕊𝕀̇:20DAKİKA
Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3adetyumurta
- 1su bardağıtoz şeker
- 1su bardağıyoğurt
- 1/2su bardağısıvı yağ
- 1su bardağıun
- 1,5su bardağıirmik
- 1paketkabartma tozu
Şerbeti için:
- 3su bardağıtoz şeker
- 3,5su bardağısu
- 5-6damlalimon
Muhallebisi için:
- 2,5su bardağısüt
- 1/2su bardağıun
- 1/2su bardağıtoz şeker
- 1yemek kaşığıtereyağı
- 1paketvanilin
Üzeri için:
- 1çay bardağıHindistan cevizi
Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.
Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!
Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tencereye şeker ve suyu alın. Kaynayana kadar karıştırın. Üzerine limon suyunu ekleyip 10 dakika kaynatın.
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın.
- Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- Yağlanan kara borcama karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kek pişerken muhallebiyi hazırlayın.Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırın.
- Göz göz olunca altını kapatın. Tereyağ ve vanilyayı ekleyin karıştırın. Soğuyana kadar ara ara karıştırın.
- Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökün.
- Şerbetini iyice çektinten sonra üzerine muhallebiyi ekleyin ve spatula yardımıyla düzeltin.
- Üzerine en son Hindistan cevizi dökün ve buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok